Brgul
Guláš ze všech zbytků, co doma najdete v lednici. Je to výborný vyprošťovák po nějaké oslavě.
Postup přípravy:
Zpěníme drobně nakrájenou cibuli na omastku. Zaprášíme ji sladkou paprikou. Přidáme na kostky nakrájené maso, na proužky různou zeleninu podle sezony. Zalijeme vodou, přidáme masox, nové koření, bobkový list, chilli papričku a necháme vařit.
Brgul povaříme jen krátce, protože jsou suroviny již předpečené. Podle chuti přisolíme. Až se to povaří, tak zahustíme solamylem rozmíchaným s trochou vody a necháme ještě chvíli povařit.
Brgul podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Recept od: 60 Věra
Ingredience:
mletá sladká paprika | 4 špetky |
paprika | 1 ks |
olej | 10 ml |
cibule | 1 ks |
rajče | 2 ks |
hovězí bujon | 2 ks |
solamyl | 2 lžíce |
pečené vepřové maso | 10 dkg |
bobkový list | 3 ks |
celé nové koření | 4 kuličky |
chilli paprička | 1 ks |
klobása | 10 dkg |
sůl | |
pečené kuřecí maso | 10 dkg |
uzené maso | 10 dkg |
zdroj: vareni.cz
Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.
This entry was posted
on pátek 26. září 2008
at 05:59
and is filed under
recepty-maso
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.