sůl,cukr,droždí
Všeobecně se píše, že k vytvoření kvásku z droždí patří cukr.
V nedávném receptu na chléb autorka uvedla k rozdělání kvásku sůl a droždí. K receptu se vyjádřila přispěvatelka, že droždí nesmí přijít do styku se solí_citace:"Sůl se nesmí dávat ke kvasnicím, zabraňuje nakynutí.".
Italský bílý chléb se skutečně vyrábí postupem droždí + sůl = kvásek. POZOR, české receprury jsou s cukrem a droždím.
Pokud připravuji chléb, používám chlebový kvas z droždí a mouky. Chléb dosoluji před hnětením. Takže, žádný cukr.
Úkoly: fyziologie kvasnic, odkazy na stránky, mouka vs. škrob.
Na zamyšlenou: Je poživatelný.
Je poživatelný?
Je poživatelný!
V nedávném receptu na chléb autorka uvedla k rozdělání kvásku sůl a droždí. K receptu se vyjádřila přispěvatelka, že droždí nesmí přijít do styku se solí_citace:"Sůl se nesmí dávat ke kvasnicím, zabraňuje nakynutí.".
Italský bílý chléb se skutečně vyrábí postupem droždí + sůl = kvásek. POZOR, české receprury jsou s cukrem a droždím.
Pokud připravuji chléb, používám chlebový kvas z droždí a mouky. Chléb dosoluji před hnětením. Takže, žádný cukr.
Úkoly: fyziologie kvasnic, odkazy na stránky, mouka vs. škrob.
Na zamyšlenou: Je poživatelný.
Je poživatelný?
Je poživatelný!
zdroj: jsilhavy
Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.
This entry was posted
on středa 1. října 2008
at 13:24
and is filed under
cukr,
droždí,
sůl
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.