Základní kynuté těsto
Postup přípravy
Do hrnku s vlažným mlékem dáme kostku cukru, rozdrobíme droždí a v teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme s mlékem smíchaným s olejem a lžičkou soli hladké těsto, které přikryjeme a necháme hodinu až dvě kynout.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 200 ml mléka
- 3 lžíce oleje
- lžička soli
- kostka nebo lžička cukru
150 minut
Druhý způsob:
2 lžičky /7g/ sušeného droždí
1/2 lžičky cukru
160 ml vlažné vody
300 g hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
Promíchejte droždí, cukr a vodu v nádobě. Přikryjte a nechte na teplém místě stát 10 minut, aby kvásek vzešel.
Mouku se solí prosejte do velké mísy. Vmíchejte kvásek a olej a promíchejte na měkké těsto.
Na pomoučněné pracovní desce těsto 10 minut hnětte, až bude hladké a pružné. Těsto přendejte do misky vymazané olejem a nechte je na teplém místě kynout až zdvojnásobí objem.
Příprava 20-30 minut a kynutí 1 hodina.
zdroj: JSilhavy, food, google, recepty-online
Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.
This entry was posted
on středa 8. října 2008
at 08:43
and is filed under
recepty-kynuté
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.