Popadla mě nutkavá chuť něčeho jiného než brambor a karbanátek.
Popadl jsem ze stolu misku se solenými arašídy a z lednice včerejší upářené zelé. V teflonovém kastrůlku jsem na štipce vysmahnutého tuku ze slaniny opražil arašídy. Po chvíli arašídy mění vycmrndnutost na jemněpraženost, a to je úkaz přidat karbenátek. Míchat samo rychle, poněvadž arašídy pěkně tmavnou dozlatova. Nakonec přidám upářené zelé, štipku česnekové pasty a dva (raději tři) stříky tekutého koření z kostí. Stahnout plamen na minimum, promíchat a pěkně prohřát. V mikrovlnce (1,5 minuty) ohřeji včerejší upářené brambory. Na talíři je jídla málo? Přidám půlzouvák chleba, trhánky čínského zelé a dva proužky červené papriky.20 g arašídů, 90 g karbanátku, 200 g zelé, 200 g brambor a 110 g chleba.
zdroj: Tvořivost, JSilhavy, Nokia 6300, Jiná možnost fotografování není.Technorati
This entry was posted
on pátek 31. července 2009
at 19:30
and is filed under
vecere
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.