Co jsem si ze semináře přivezl?  

Posted by JSilhavy in , , , , ,

Pouze pět slov.
Sorbitol, chrom, amps, xenical, biomol a nutrigenomika.

Čím jsou tato slova zajímavá?

Nutrigenomika

Článek na toto téma byl publikován již v časopise Výživa a potraviny číslo 3/2008 strana 61. Tento článek autorky Bienertová-Vašků uvádí, že "Nutrigenomika studuje závislost výživy na genové výbavě jednotlivce", neboli základním úkolem nutrigenomiky je hledání souvislostí a interakcí mezi různými typy potravin a eventuelně i stravovacích zvyklostí na straně jedné, a mezi geny, které přispívají ke vzniku tzv. multifaktoriálních onemocnění (poruchy a choroby související s genovou výbavou).

zdroj: Masarykova univerzita, Agronavigátor, Výživa a potraviny


Biomol
je název laboratoře šetřící analýzu prvků z vlasů - na jejímž základě může nutriční terapeut doporučit nejvhodnější způsob výživy.
Z vlasů se získávají hodnoty těchto prvků:

Stopové prvky:
Barium, Bor, Chrom, Cín, Zinek, Fosfor, Germanium, Jod, Kobalt, Křemík, Lithium, Magnezium, Mangan, Měď, Molybden, Nikl, Draslík, Selen, Síra, Sodík, Stroncium, Vanadium, Vapník, Železo

Toxické prvky:
Arsen, Hliník, Kadmium, Olovo, Rtuť

zdroj: biomol


Xenical

je přípravek pro léčbu obezity. Nesnižuje chuť k jídlu. Tento přípravek je na lékařský předpis, a uvažuje se o volném prodeji. Kdy to bude? ........... Xenical působí pouze tehdy, je-li podáván společně se stravou obsahující tuk. Proto pokud vynecháte hlavní jídlo, nebo pokud Vaše hlavní jídlo nebude obsahovat žádný tuk, nemusíte Xenical užívat.

zdroj: lekarna


AMPS
je první českou společností, která přináší medicínu proti stárnutí do naší republiky.

Hlavním cílem AMPS ČR je především metodické a cílevědomé působení v oblasti rozvoje propagací AMPS ČR a získávání finančních prostředků pro rozvoj medicíny proti stárnutí v ČR a její prosazování do života společnosti, jakož i podpora lékařů, pacientů, veřejnosti a medií k udržování zdravého životního stylu, který prodlužuje život, upevňuje zdraví a předchází nemocem.

zdroj: amps.cz


Sorbitol a chrom

Sorbitol zvlhčující látka a nosičem je chrom. Tato kombinace má lepší vstřebání než-li podávání samotného chromu.
Učast této kombinace v doplncích výživy přispívá k udržení správné hladiny cholesterolu a ideální hmotnosti, působí na metabolismus tuků a cukrů.

zdroj: google
Bookmark and Share

Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pod čarou
§§Jaké náklady jsem vynaložil na tento seminář?
Dva litry krevního derivátu - plazmy.
§§Co jsem si ze semináře odvezl?
Pět slov.
§§Plusy na účasti semináře z pohledu poradce pro výživu a osobního trenéra?
Cesta autobusem do Prahy a zpět. MF DNES s článkem o kvalitě vody z kohoutku. Tam-pěšky ze stanice metra Národní k hotelu Coubertin na Strahově okolo Musaionu a kostelu Svatého Michala. Zpět-pěšky od hotelu Coubertin na Můstek přes Karlův most. Dva krajíce výživného chleba a dvě jablka. Možnost navázat spolupráci s přednášejícími.
§§Mínusy na účasti semináře z pohledu poradce pro výživu?
Lidové noviny. Nápoje podávané v autobuse. Nic nového pod Sluncem /velké S je záměr/.
§§Hodnocení semináře?
Za vynaložené náklady totální kolaps.

zdroj: seminář 4.10 2008, autor

This entry was posted on pondělí 6. října 2008 at 07:42 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add