Působení soli a cukru na droždí  

Posted by Jiří Šilhavý in , ,

sůl,cukr,droždí

Všeobecně se píše, že k vytvoření kvásku z droždí patří cukr.

V nedávném receptu na chléb autorka uvedla k rozdělání kvásku sůl a droždí. K receptu se vyjádřila přispěvatelka, že droždí nesmí přijít do styku se solí_citace:"Sůl se nesmí dávat ke kvasnicím, zabraňuje nakynutí.".

Italský bílý chléb se skutečně vyrábí postupem droždí + sůl = kvásek. POZOR, české receprury jsou s cukrem a droždím.

Pokud připravuji chléb, používám chlebový kvas z droždí a mouky. Chléb dosoluji před hnětením. Takže, žádný cukr.

Úkoly: fyziologie kvasnic, odkazy na stránky, mouka vs. škrob.
Na zamyšlenou: Je poživatelný.
Je poživatelný?
Je poživatelný!

zdroj: jsilhavy

Bookmark and Share

Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.

This entry was posted on středa 1. října 2008 at 13:24 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add