Z láku z kyselého zelí  

Posted by Jiří Šilhavý in ,

1 l láku z kysaného zelí, 5 dl hovězího vývaru, 2 cibule, 20 g sádla, 1 lžíce polohrubé mouky, špetka sladké mleté papriky, 2 žloutky, 2 lžíce kysané smetany 10 dkg brambor, sůl, kmín.

Lák procedíme a vaříme půl hodiny. Tvořící se pěnu sebereme.
10 dkg brambor, které omyjeme, tence oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou na hovězí vývar, přidáme masox a vaříme podle návodu.

Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a mouku, usmažíme světlejší jíšku, přidáme papriku a opatrně osmahneme. Zředíme trochou hovězího vývaru, promícháme a vlijeme do uvařeného láku společně se zbytkem hovězího vývaru s brambory. Dochutíme a půl hodiny povaříme.
Do polévky je možné zavařit rýži, noky, těstoviny nebo dietní párky.
Před podáváním přidáme do odstavené polévky rozkvedlané žloutky se smetanou.

zdroj: JSilhavy, food

Bookmark and Share

Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.

This entry was posted on středa 8. října 2008 at 07:04 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add