Masová sekaná s brambory  

Posted by JSilhavy in

Masová sekaná
Ingredience: 1kg mletého masa, 2 celá vejce, 2 nasekané cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, tymián, majoránka, 2 lžíce strouhanky, 3 lžíce hladké mouky, hořčice, pivo, bobkový list, nové koření.
Postup: Maso můžeme ještě jednou pomlet na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, 3 lžíce hladké mouky, koření, strouhanku a hořčici. Vzniklou hmotu pořádně prohněteme popřípadě přidáme tekutinu. Necháme na chladném místě odstát 1-2 hodiny. Poté připravenou masovou směs vyjmeme z mísy, rozdělíme na tři díly. Ze dvou dílů utvoříme masové šišky. Třetí díl rozdělíme na tři části, z kterých utvoříme karbanátky.
Rozpálíme troubu na 180 °C. Do pečící nádoby přídáme trochu oleje a vyložíme tenkými kolečky cibule. Na kolečka cibule položíme obě šišky sekané.
Obě šišky sekané potřeme vrstvou hořčice. Do pečící nádoby vhodíme koření (bobkový list, 2 kuličky nového koření), podlijeme tekutinou (pivo, víno, vývar, voda).
Vložíme do horké trouby a přeláváme sekanou vypečenou šťávou během pečení. Pečící nádobu nepřikrýváme a pečeme 50 minut.

Karbanátky, můžeme potřít bílkem, vložíme do druhé nádoby parního hrnce a páříme 40 minut. Nakrájené brambory vložíme do první nádoby parního hrnce a páříme 30 minut nad karbanátky. Mastnota a štáva z karbanátků odkapává přes brambory do sběrné nádobky parního hrnce. Pářený vývar slijeme do kastrůlku a necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme ztuhlý tuk. Pářený vývar použijeme do omáčky.
Voda z parního hrnce je čirá a obstojně horká pro případné umytí pužitého nádobí.

Proč?
... je tu recept na pečenou sekanou? Protože opačné pohlaví peklo sekanou v troubě.
... jsou karbanátky po upáření bledé? Jsou potřeny bílkem. Jelikož šlo o první pářené maso nechtěl jsem dělat celou sekanou, kdyby náááhodou...
Zkusil jsem zapéct dva karbanátky na 10 minut do minitrouby. Jsou tmavší.
Brambory páříme 30 minut a sekanou 40 minut.
Další recepty na tagu recepty-pářené.

zdroj: JSilhavy, Tesco model2TS08, Nokia 6300, Jiná možnost fotografování není.Technorati
Příspěvek neprošel jazykovou korekcí.

This entry was posted on pondělí 2. března 2009 at 11:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add