SnídaNová buchta  

Posted by JSilhavy in , ,

Ingredience základní těsto:
**sypká směs
- 150 g hladké mouky, 400 g polohrubé mouky, 1 PL pšeničných klíčků, 2 PL kukuřičné mouky, 9 g pudinkového prášku, 1 čl lžička soli, 3 PL lžíce cukru,
**kvásek - 13 g droždí, 1 PL lžíce cukru, 70 ml mléka,
**těsto - 50 g másla, cca 260 ml vlažného mléka,
**po prvním zapípání - 150 g müsli směsi, 2 PL lžíce kokosu.

Postup přípravy: Do nádoby vlijeme vlažnou tekutinu a vzešlý kvásek, přidáme na plátky nakrájené máslo a vsypeme sypkou směs. Nastavíme program SWEET, středně hnědou kůrku a hmotnost méně 1,5kg (pekárna VEGA 0652). Po signalizací přisypeme müsli a kokos. Upečenou buchtu necháme vychladnout v nádobě a vyklopíme na mřížku.

Společně se základním těstem můžeme umíchat těsto na 3 koláčky.

Ingredience základní těsto + těsto na 3 koláčky:
**sypká směs
- 200 g hladké mouky, 600 g polohrubé mouky, 1 PL pšeničných klíčků, 2 PL kukuřičné mouky, 9 g pudinkového prášku, 1 a 1/2 čl lžička soli, 4 PL lžíce cukru,
**kvásek - 20 g droždí, 1 PL lžíce cukru, 70 ml mléka,
**těsto - 50 g másla, 2 PL lžíce oleje, cca 300 ml vlažného mléka,
**po prvním zapípání - 200 g musli směsi, 3 PL lžíce kokosu.

Postup přípravy: Do nádoby vlijeme olej, vlažnou tekutinu a vzešlý kvásek, přidáme na plátky nakrájené máslo a vsypeme sypkou směs. Nastavíme program SWEET, středně hnědou kůrku a hmotnost méně 1,5kg (pekárna VEGA). Po signalizací přisypeme müsli a kokos. Po 60 minutách těsto z nádoby vyklopíme na pomoučněný vál, z množství oddělíme 1/3. Zbylé 2/3 vrátíme do nádoby a vložíme do pekárny. Upečenou buchtu necháme vychladnout v nádobě a vyklopíme na mřížku.

Ingredience na náplň 3 koláčků:
1 tvaroh, 2 menší jablka, skořici, mletý mák s cukrem, 4-5 utlučených piškotů, 3 čl lžičky džemu, 2 čl lžicky cukru.

Postup přípravy koláčků: Z těsta na válu vykrojíme tři stejné díly, které jednotlivě vymačkáme na pomoučněném nebo olejovaném plechu minitrouby. Každý díl potřeme lžíčkou džemu a 1/3 tvarohu rozmíchaného s cukrem, posypeme, 1/3 množství jablíček nakrájených na kostičky a skořicí podle chuti, popřípadě mákem. Vše zasypeme 1/3 ultučenými piškoty. Přikryté necháme dokynout.

Postup přípravy v minitroubě: Minitroubu na stavíme na horní i dolní ohřev a 15 minut. Po 5 minutách vložíme první plech do minitrouby a pečeme 5 minut. Po této době musíme plech v troubě otočit o 180°, aby se koláček propekl i z druhého konce a pečeme do zacinknutí. Plech s koláčkem vyjmeme z trouby a koláček vyklopíme na mřížku. U druhého plechu s koláčkem již nastavujeme jen 10-12 minut, ale nezapomeneme otočit.

zdroj: JSilhavy, Nokia 6300, Jiná možnost fotografování není.Technorati , VEGA 0652, text neprošel jazykovou korekcí,



Powered by ScribeFire.

This entry was posted on úterý 10. března 2009 at 07:19 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add