SnídaNová II. buchta  

Posted by Jiří Šilhavý in , ,

Ingredience základní těsto:
**sypká směs - 150 g hladké mouky, 400 g polohrubé mouky, 1 PL pšeničných klíčků, 2 PL kukuřičné mouky, 9 g pudinkového prášku, 1 čl soli, 3 PL cukru,
**kvásek - 13 g droždí, 1 PL cukru, 70 ml mléka,
**těsto - 50 g másla, 2 PL oleje, cca 260 ml vlažného mléka,
**po prvním zapípání - 150 g ovesných vloček.

Postup přípravy: Do nádoby vlijeme vlažnou tekutinu a vzešlý kvásek, přidáme na plátky nakrájené máslo a vsypeme sypkou směs. Nastavíme program SWEET, středně hnědou kůrku a hmotnost méně 1,5kg (pekárna VEGA 0652). Po signalizací přisypeme vločky. Upečenou buchtu necháme vychladnout v nádobě a vyklopíme na mřížku. Hmotnost upečené buchty 1,2 kg. Rozkrajuji na dva krát sedm dílů. E1078B6,5T5S47V0,2.
Buchta je málo sladká. Můžu ji namazat máslem a džemem.

Společně se základním těstem můžeme umíchat těsto na zátočky.

Ingredience základní těsto + těsto na zátočky:
**sypká směs - 150 g hladké mouky, 750 g polohrubé mouky, 1 PL pšeničných klíčků, 2 PL kukuřičné mouky, 9 g pudinkového prášku, 1 a 1/2 čl soli, 4 a 1/2 PL cukru,
**kvásek - 22 g droždí, 1 PL cukru, 70 ml mléka,
**těsto - 50 g másla, 3 PL oleje, cca 450 ml vlažného mléka,
**po prvním zapípání - 200 g ovesných vloček.

Postup přípravy: Do nádoby vlijeme olej, vlažnou tekutinu a vzešlý kvásek, přidáme na plátky nakrájené máslo a vsypeme sypkou směs. Nastavíme program SWEET, středně hnědou kůrku a hmotnost méně 1,5kg (pekárna VEGA). Po signalizací přisypeme ovesné vločky. Po 60 minutách těsto z nádoby vyklopíme na pomoučněný vál a oddělíme 1/3. Zbylé 2/3 vrátíme do nádoby, vložíme do pekárny. Upečenou buchtu necháme vychladnout v nádobě a vyklopíme na mřížku.

Hmotnost surového těsta 1,94 kg. Po oddělení 1/3 zůstává v nádobě 1,24 kg.

Ingredience na posyp zátočků:
**skořici, kakao s cukrem.

Postup přípravy zátočků: Z těsta na válu vykrojíme šest stejných dílů, které jednotlivě rozválíme na prameny a zatočíme. Přemístíme, po třech, na pečícím papírem vyložený plech minitrouby. Každý díl potřeme olejem a posypeme skořicí, popřípadě kakaem. Přikryté necháme dokynout.

Postup přípravy v minitroubě: Minitroubu na stavíme na horní i dolní ohřev a 15 minut. Po 5 minutách vložíme první plech do minitrouby a vypneme horní ohřev, pečeme 5 minut. Po této době musíme plech v troubě otočit o 180°, aby se zátoček propekl i z druhého konce, zapneme i horní ohřev a pečeme do zacinknutí.

Plech se zátočkem vyjmeme z trouby a zátočky vyklopíme na mřížku. U druhého plechu se zátočky již nastavujeme jen 10-12 minut, ale nezapomeneme otočit.
Hmotnost šesti zátočků je 0,6 kg. E1083B6,5T5S47V0,3

Pro příště :Lepší bude oddělenou třetinu uválet na pramen a rozdělit na osm stejných špalíků.

zdroj: JSilhavy, Nokia 6300, Jiná možnost fotografování není.Technorati, VEGA 0652, text neprošel jazykovou korekcí.

Energie výrobku na 100 g hmotnosti.
E - energie v kJ, B - bílkoviny v g, T - tuky v g, S - sacharidy v g, V - vláknina v g

This entry was posted on pondělí 23. března 2009 at 10:15 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add