Perníková těsta  

Posted by Jiří Šilhavý in ,

Množství perníkových těst na chaloupky pro Jeníčka a Ježibabu.

Perníkové těsto
600 g hladké mouky,
150 g másla,
3 vejce,
1/2 sáčku perníkového koření,
3 lžíce medu,
1 lžička jedlé sody


Olejové perníkové těsto
600 g hladké mouky,
4 vejce,
50 ml oleje,
200 g Cukru,
2 lžičky sody,
1 sáček perníkového koření


Těsto na Sakrajdův plněný perník
300 g hladké mouky,
250 g cukru,
2 lžíce medu,
1 vejce,
2-3 lžíce mléka,
1/2 balíčku prdopeče do perníku,
Nápln:
Švestkopovidla, sekané vlašské ořechy
Množství na 3 rulády. Péct při 180 st 15 minut.


Rychlé perníkové těsto
500 g hladké mouky,
250 g cukru,
1 prdopeč,
1 lžíce perníkového koření,
3 lžíce medu,
1 lžíce sádla,
2-3 vcejce,
trocha mléka


Potěr na upečený perník
1.
Nemazat na horký ani studený.
1 lžička medu, 1 1/2 lžičky kakaa, 1 vejce
2.
Rozšlehané vejce a mléko


Perníkové těsto
400 g hladké mouky,
140 g cukru,
1 lžička jedlé sody,
1 prdopeč do perníku,
1 lžička perníkového koření,
2 vejce,
50 g tuku,
2 lžíce medu

This entry was posted on pátek 20. listopadu 2009 at 15:48 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add